Slipway House

Slipway House

 

Set on a cliff overlooking Middle Cove, the home, featuring the signature boat like curves of Walter Barda’s architecture, presides on the steep slope as a series of layers, each boasting magnificent harbour views. Charged with the decoration of the home’s minimal and highly contemporary interiors and outdoor spaces, we celebrated the honesty of its materials and echoed the tones of eucalypts and stone prevalent in the surrounding bushland.

The large dining table echoes both the bushland setting and timber-lined interior, while the sculptural Lindsey Adelman ‘Branches’ pendant over the dining table softens the rigorous architecture and adds a poetic element. Softening and containing the primary lounge is a large indigo hand-knotted rug, which is further softened by the pale grey sofa. Colours of the bush are again interwoven with soft furnishings in warm browns and taupe. Bedrooms have been lightly touched with soft diaphanous drapes offsetting the site poured concrete. Wall tones and carpet are worked within the concrete hues as textural variations of materiality.

Immersed in the landscaping, outdoor areas required easy adaption between private use and entertaining. Again the colours reference bush and stone, and water and sky dominant in the view is supported rather than challenged.

Photography by Felix Forest